IniciosociedadeO IES de Foz coñece boas prácticas no berce da alta gastronomía

O IES de Foz coñece boas prácticas no berce da alta gastronomía

Dous docentes do centro visitaron institutos franceses da rama da hostelería a través dunha beca Erasmus+

Publicada o

- Advertisement -

O director do IES de Foz, Nicolás Asensio, e o inspector educativo, Javier Suárez, estiveron durante catro días en dous institutos da rama de hostalería de París, onde coñeceron as súas instalacións e o funcionamento deses centros.

Os representantes do centro mariñao, que imparte unha ampla oferta formativa de ciclos medios e superiores de cociña e restauración, puideron coñecer de cerca o funcionamento do sistema educativo francés neste eido.

No instituto Lycée Guillaume Tirel, onde se reuniron co inspector educativo de Formación Profesional, Francis Sellam, e visitaron o Casnav, onde se integran os alumnos non escolarizados en centros franceses e alumnado estranxeiro en tránsito. Ademais comprobaron o funcionamento da orientación escolar.

A experiencia, para familiarizarse con boas prácticas noutros países, desenvolveuse no marco do programa Erasmus+ concedido ao IES de Foz en xuño

ÚLTIMAS

Anxo Martíns: “O irmandamento con Loktudi é un dos vinte que hai entre vilas galegas e bretoas”

-Como nace a este irmandamento entre Ribadeo e Loktudi na Bretaña francesa? En 2005, respondendo...

Iria Castro destaca o papel dos filántropos na presentación do Ribadeo Indiano

 A deputada de Cultura Iria Castro participou esta tarde  acto inaugural do Ribadeo Indiano,...

Viveiro recoñecido como Concello Emprendedor pola Xunta

O Concello de Viveiro vén de recibir a declaración oficial como Concello Emprendedor, segundo...

O mercado de Foz será o venres 18 en vez do martes debido ás Festas do Carme

O Concello de Foz anuncia que a vindeira semana o tradicional mercado dos martes,...